Friday, February 22, 2013

Birthday Surprise..

Alhamdulillah menjadi....segala yang aku plan berjalan dengan lancar...actually this is last minute nye plan..sebabnye plan asal xjd seperti yg diharap..so nerves disitu ok..

plan asal actually aku ingat 18/2/2013 tu, aku nak lari laju-laju gi kedai beli kad and hadiah utk en.syed time lunch..sekali hari kejadian, adik2 ipar aku datang umah plak untuk settle kan hal kete charade kami yang tengah demam tu..so tak jadi la aku singgah ke kedai untuk beli kad and hadiah..(hampa di situ)

Then, pujuk hati kekonon nak tempah kek online dari org yang buat kek hariz aritu n suh die deliver ke ofis en.syed la kan...tapi sekali die tanak plak sbab order last minit kan...hampeh tul.( again kecewa lagi skali )

Trus decide ari selasa 19/2/2013, aku singgah jap kedai beli kad..hadiah? x beli sebab x menarik and mahal nak mampus...huhu...trus gi pos ofis petang tu gak dengan harapan kad sempat sampai on 21 February...

Pas abis keje,godek-godek fb tetiba tingat plak ade sorang schoolmate aku wat biznes bakery...so zasss, contact die and tanye bole tak nak order kek last minit camni n delivery kan sekali...die kata boleh and siap offer nak tambah kad or something else x? aku pun pantang la orang offer kan,harus lar grab.hehe..aku mintak kat die nak kek ngan bunga rose sekuntum...

sekali 20/2/2012 petang, en.syed call cakap thanx...die terkejut kad dah sampai...hampeh tul posmen ni tau.pepandai jer gi anta sehari awal tuu nape...( aku still kecewa gak skit..huhu...)

dan hari yang di nanti, after lunch...my frenz pun deliver kek and rose tu kat en.syed...apa lagi, kecoh la orang ofis die tanya sal ade awek cun datang siap bawak kek and rose kan...en.syed pun dgn muka terkejut and terkedu amik gak kek + rose tu...pastu die call aku, suara still bergetar lagi..terkejut sungguh nampaknye..hehe....Alhamdulillah, en.syed hepi dan aku pun hepi...dapat jugak celebrate birthday en.syed walaupun dari kejauhan saje...Amin

so ini lar rupe surprise yang diterima oleh en.syed kesayangan saya
nampak bunga rose tu? aku mintak sekuntum, dapat 2 kuntum..terharu aku nengoknyer...
kad ucapan tu dapat free pula....bertuah en.syed


kek gambar kereta sport
cantik dan sedap kata en.syed dan rakan-rakannyer


dan 


yang paling menusuk kalbu aku ialah

service nye terbaik dan harga nye berpatutan

aku doakan moga biznes kawan aku ni akan terus maju dan berkembang dengan jayanya

kerjasama, komitmen dan kesungguhan yang diberikan amat aku hargai...

buat agee, terima kasih banyak-banyak ek...
lenkali aku order lagi... :-)


~happy moonchild~




3 comments:

lynn kamarul said...

mesti en suami sgt2 menghargainya... sweet je nor ngan husband... even pjj pun still loving couple.

Moonchild said...

hikhik...saje je kak...
org yg kerinduan,gitu la keadaan nye...hehe
kalau dok dekat,lain la pulak cite nye...
neway,moga rumahtangga kita mendapat berkat dan berkekalan hingga ke akhirat kelak..

nur ramziyah halil said...

yang...dah lama aku x baca blog ni sume...kesibukan kerja skrg ni xde masa nk berpoya-poya...nyway thank eyh..puji2 i...hope ko suka n selagi boleh tolong..aku tolong..hihi..lg pun dpn opis aku je en suami ko tu keje...

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner