Monday, October 4, 2010

Sunday Story

what a sunny sunday......keinginan yg melampau aku tuk makan Sundae Chocolate smalam akhirnye tertunai jugak dengan kesanggupan en asben bawak kami ke kuantan smalam....untuk makluman, McD kt kuantan nye ada kt dlm shopink kompleks ek..disebabkan malas nk berjalan,en asben bawak kami ke McD Teluk Chempedak...so itulah pertama kali aku sampai ke Teluk Chempedak nih atau name glemernye TC....rupenye2 pantai TC nih canti jugak la...bersih n nyaman jer...sesuai gak untuk family bersantai2 di ujung minggu...of course si kecik aku tuh sgt excited ngan suasana pantai....(x mandi laut pn kali nih)...thumb up 4 TC...
pas abih round2 di TC, kami bergerak plak ke tempat len..tgh pusing2 tuh nampak lak signboard MINI ZOO TERUNTUM....so, we all decide tuk dropby jap bawak baby hariz gi zoo (free entrance okeh)...masuk2 jer, trus nampak sang beruang..comei tul en teddy di situ tp sayang dok sesorang jer die dlm kandang tuh..kmudian kami gi ke sangkar burung..mcm2 burung ade...antaranye brg helang, burung enggang...brg merak..brg antu...dan brg pe ntah lg...(aku dh lupe)..paling x tahan tgk de lembu kt zoo tuh..hikhikhik..klu stakat lembu, kt belakang umah kaklong ari3 en moo tuh lalu..:-)

Pastu de rusa...de burung unta...de ular..de buaya....tp sayang xde tiger or lion kt situ.....tp satu lg yg best kt situ, leh ride a horse..cume kne bayar RM5 jer...aku ingat nk bg baby hariz naik tp die kecik lg lar..mau aku kne nek skali tuk teman die..malu ar i nti...hehe...so next time jer ek ...men2 jap kt playground kt situ, then we all make a move...so again,thumb up 4 mini zoo teruntum...

then, hajat ati en asben nak singgah jap kt umah adik die tp syg diorang lek kg la plak..so kitorg pusing2 jer la..klu slalu pusing2 kitorang samapai ke kl/putrajaya, this time kitorang pusing2 smapai ke Pekan, bandar Diraja Pahang...juz a small town..disebabkan xde pe yg menarik disitu,kami x dropby pn...huhu

malam smakin menjengah,baby hariz pn dh tetido kepenatan,kami pn bertolak pulang ke umah....sempat gak singgah jap tuk beli nasi lemak kukus...ingatkan sedap cam nasi lemak Antarabangsa Kg Baru, rupe2nye hampeh....hehe...
so begitu la kami mengabihkan cuti ujung minggu kami kali nih...tenkiu utk en asben sbab jd pemandu pelancong tuk kesekian kali nye...

gmbr2 di ari kejadian kt dlm hp en asben..so x dpt nk upload...hehe...tp buh gak la gmbr baby hariz smbagai hiasan...

that's all..tata...nk gi breakfast jap.....







2 comments:

srikandi said...

"keinginan yg melampau"..erk, m'dlam maksudnye nih..hehe..
giler jauh mkan McD, sampai ke TC.

note: seronok tgok korang happy;-D.
jgn gaduh2 ye!

moonchild said...

wei...jgn slah faham okeh..tu keinginan yg mengada2 jer..huhu

note: itu McD ke 2 terdekat dr umah aku okeh.paling dekat kt mentakab..still 40 minit on th road..haha (aku kn dok pedalaman)

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner