Monday, April 15, 2013

payback time...

hai..hai..hai...

lame x update kan...bz?of kos..tapi kali ni bukan bz sbab keje tapi bz mengulit anak-anak kat umah..yep, i cuti seminggu u all...hehehe...x dirancang pun but bole dikatakan sebagai payback time la ek..sbab nye kan ke sminggu sbelum tu,aku dok pulun keje memanjangg gara-gara nak penuhi impian bos i tu...hari-hari keje sampai ke tengah malam..ari2 anata haziq time gelap, amik pun time dah gelap...siap hari sabtu pun aku keje dari kul 8 pagi sampai ke 8 malam..x keluar2 dari ofis aku tu...akhirnya siap gak malam tu..then, tetiba midnite tu tengok en.syed sampai dgn hariz...aku punye la gembira sbab patut nya en syed tak datang minggu tu sbab exam kan...tetiba pastu en syed cakap,esok pagi (ahad) dia kena keje, so malam tu gak dia nak lek ipoh...mane boleh kan? xpuas lagi aku nak peluk cium hariz..trus jer sms bos cakap nak cuti seminggu..

bos reply, nak cuti bole tapi takleh seminggu..pe barang cuti sehari dua jer..aku ni nak balik ipoh tu,berjemput n berhantar by en syed..so nak tanak bos kena approve cuti seminggu gak..dia approve la jugak dgn bermacam syarat..aku setuju jer..syarat tu sume letak tepi dulu,yg penting aku sampai ipoh dulu..lelain nanti baru aku pikir excuse nye..muahahaha...

so, berkampung la aku kat ipoh seminggu...tak gi jalan mane puns sbab cuti tak dirancangkan.so bertindih dengan jadual keje en syed yang padat sgt tu..xpe la...janji aku leh mengulit anak2 aku doplohpatjam...hehe...berbaloi-baloi aku rase cuti tu...heaven...hehe...ni lar dinamakan payback time...dan disebalik semua ni juga,aku terpikir yang di masa-masa depan nanti sure aku kan ada masa-masa bz terlampau gak dgn keje camni smula kan?so aku berazam, pasni kalau de bizi melampau-lampau, aku kena make sure ada 'PAYBACK TIME'...macamni baru la adil untuk anak-anak kan?takde la aku ni dilabel mak yang terlalu pentingkan keje jer nanti..huhu...kite pompuan kan..kena balance kan antara masa untuk family dan masa untuk kerja..sbabnye pada aku kerjaya bukanlah segala nya...aku keje teruk2 ni pun untuk anak2..buat ape duit bertimbun tapi takde masa nak spend kan?harus la kite kumpul duit skit2, pastu kita abiskan sesama...nanti duit dah abis, pepandai la kite gi keje n kumpul duit smula...bole?baguskan teori aku ni..muahaha

dah tu jer...nak sambung wat keje yang dah naik berkulat atas meja aku ni sbab seminggu tak disentuh...duit pun dah abis...hahaha..


tata..titi....tutu.......


>moonchild the bionic women<

4 comments:

~farah~ said...

agak releven teori kak nor itu..muahaha

Moonchild said...

kan farah kan...
kita keje utk anak...
tapi tanak la keje sampai takde masa nak main2 dgn anak...
so sila buat teori sendiri..hehe
bos?
biarkan jer die dgn labu-labunye..haha

lynn kamarul said...

betul sgt la teori nor ni. akak pun rasa cam heaven je klu dapat cuti lelama kat kg. even abg keje at least dapat jmp hari2.. tu dah cukup membahagiakan

Moonchild said...

sep la kak..kite geng kn..hihi

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner