Monday, April 26, 2010

Refresh Lagu2 Rakyat...

Erm....since aku de baby so aku kne la hiburkan die ngan pelbagai lagu2 rakyat and skrg br aku realize bahawasanya lagu2 yg begitu mudah pun aku dah x bape reti nak nyanyi...huhu...neway,klu korang tau pe lg lagu2 yg famous untuk baby,plz let me know okeh....yg aku slalu nyanyi skrg nih:

"Lompat si katak lompat,
lompat la tinggi-tinggi,
cepat la adik cepat,
cepat lah tumbuh gigi..."

"Tepuk amai-amai,
belalang kupu-kupu,
tepuk adik pandai,
ibu upah susu,
susu lemak manis santan kelapa muda,
adik jangan nangis ibu nak buat kerje..."

11 comments:

teruTERUbozu said...

lagu rama2 tau?lagu ni kalau reti nyanyi siap dgn gaya lagi...4sure best..

"dari ulat jadi kepompong
tidur lena dlm kelongsong
sampai masa kepompong pecah
...Pommm!!!...
jadi lah rama2 yg indah
rama2 terbang melata
isap madu di taman bunga
sungguh indah aneka warna
tapi syg...hidup tak lama...
kesian rama2"

moonchild said...

teruTerubozu....mesti cikgu aku dulu lupe nak ajar lagu tuh sbab aku x tau pun lagu tuh....hehe

srikandi said...

aku pun tak penah dgar lagu tu lah teruTERUbozu...
moonchild, ko bg lagu wonderpet jeh...@ lagu enjet2 semut...hahah

moonchild said...

srikandi...mmg la lagu wonderpet tuh ok kan tp aku tingin la memperdengarkan kpd anak aku tuh denagan lagu2 tradisional nih...br la de ciri2 ibu mithali gitu..hikhik

srikandi said...

kalo nak lagi mithali, bg le lagu nasyed..heheh

teruTERUbozu said...

Gurls....my adik yg ajar lagu tu kat i....agaknye lagu version modern kut?coz aku pun mmg xpenah dgr lagu tu time tadika dulu....hahhahahah

moonchild said...

cis..aku mahu kan lagu tradisional maa...newest yg aku tau adalah...:

"ola..oli..ku beri nama..
cikebung..cikebung...
putih-putih melati ali baba
merah-merah jelita miow-miow...
siapa yang paling cantik...."

korang tau ke lagu nih?kalau x tau mmg sah la kurang pengetahuan am...haha

srikandi said...

aku tau..aku tau...

teruTERUbozu said...

sape tak tau duk dlm gua tempurung kut?[erkkk....memain jek,jgn terasa eik]
aku pun tau lagu ni...
weh..lagu labah2 panjat perigi ada tau ke?=D

moonchild said...

teruterubozu...lagu yg aku bg kbanyakannye org tau..kire peringkat lagu kebangsaan la...tp lagu ko...so sori 2 say...aku mmg x tau...rerame pun x tau..yg lelabah tuh aku x tau...hikhikhik...
srikandi do u know that song?

teruTERUbozu said...

for sure Srikandi tau dat song....
rite Srikandi?
ehhh...mana pegi minah ni?senyap jek....

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner