Sunday, May 2, 2010

al kisah " ba alif ba ya" punye "ba alif ba ya"

erm...tingat kisah di satu malam di uitm jengka...
kami reramai otw gi klas mlm tuh..x sure either de klas ganti or test or kuiz mlm tuh...br jer kuar dr gate kompleks tuh tetibe de org jerit..ade bab..ade bab...cepat lari...serentak ngan tuh, kitorg tgk ramai manusia2 depan kami td berlari bertempiaran..memandangkan aku dan bestfren aku nih penakut,kami pun lari la gak bile tgk org lari sambil tertanye2 bab tuh ape....rupe2nye....
hampeh.... bab tuh "ba alif ba ya" cap hutan...pe salahnye diorg sebut jer terus terang td..seb bek aku ngan bestfren aku bertindak pantas..kalau tak...tak pasal2 dah kena samak...dan smalam...kisah yang hampir same berulang lagi...tapi kali nih aku tak lagi bernasib baik...mungkin sbab xde org jerit dah kot...aku n my family otw lek umah dr temerloh...tetibe jer sekor "ba alif ba ya" yang aku rase masih lagi cap hutan muncul ntah dari mane and wat2 panik tgh jalan tuh...kete kami tgh laju tak dan dah nak brek...so pe lagi berlanggar la kami sefamily ngan "ba alif ba ya" itu..mujur x pape.." ba alif ba ya" tuh pun x cedera tp malangnye kete aku remuk sebelah..nak tanak kena la samak kete aku tuh before nak gi repair...mengabihkan duit aku jer ....nasib...nasib...itulah al kisah nye dan sekali lagi aku ngan sebut..."ba alif ba ya" punye "ba alif ba ya"...............

5 comments:

srikandi said...

kuang3x...mmg diorg tu nak kene ngan kite kan nor..hahah tapi nseb bek kite lari kalo x dh dpt jmpe personally ngan "inche bab"...
tp ade satu lg kes yg best gak, time kak ej (kwn baik susan) cakap takut kat lembu yg nun di dalam pagar dihujung sana....rasa nk lempang kan time tu..(aku bajet lembu tu dah lepas msuk dlm uitm..cis!!!)

note: baby okey x? cian die... (big hug utk baby dr aunty are bijak)

moonchild said...

hahaha...aku ingat..aku ingat..kat padang kan time tuh..cam hampeh jer..kite mati2 ingat lembu dah dekat giler...bengong tul kak aj..bajet nak wat2 manje la tuh depan all the boyz...weekkkk...

alhamdulillah kami sume slamat....ak ngan baby mmg dok depan time tuh and baby tgh tido...and die tetap lena jer...bile kete benti jauh skit dr tmpat kjadian tuk tgk thp kerosakan kete,br die jage n nangis..jap jer...hehe..

teruTERUbozu said...

babes....even aku tak de on scene[ye lah...korang kan slalu xmau kwn ngan aku kan...aku dikawantirikan..]
dulu kat jengka,penah ada announcement mlm2 koz depa nk tembak BAB....korang tau x?

srikandi said...

yg annoucement tu aku tak pastilah...kalo ade pun mesti aku mcm xdgar mse die announce tu..huhuhu..

note: kitorang bukan mengkawantirikan ko tp ko kan ade "kak e" time tu...geng2 'mung - aku'.....lalalalalala

moonchild said...

teruterubozu..aku ingat sal announcement tuh tp kan aku rase x penah jadi kot sbab bab tuh tiap2 pagi elok jer gi joging reramai..berderet ngan anak2 die..huhu...leh nmpk klu dok blok H dulu...

*sal mentirikan ko tuh,aku buat kesekian kalinye stuju ngan srikandi..ko de kak e time tuh..ne layan dah kami nih....huhuhu

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner