Tuesday, May 4, 2010

urusan pusaka dan faraid....

erm..dua ari nih aku gi kusus berkenaan pengurusan pusaka kecil & hukum faraid...
kesedaran tetibe timbul...bagaimana la nasib anak aku nanti kalau aku tetibe jer mati..sape tau kalau ajal dah tibe..dulu time aku dkt2 nak bersalin, aku penah mewasiatkan kn kpd bestfren aku supaya membesarkan anak aku klu aku mati time bersalin tuh..alhamdulillah..aku selamat..tp skarang macamne plak kalau aku tetibe mati?aku tiada harta yg banyak untuk ditinggalkan kepada anak kesayangan aku tuh demi menjamin mase depan die..jadi aku rase the best way is aku kena amik insurance....masalahnye aku xtau insurance ne yg bagus n patut aku amik..insuran nyawa?insuran pendidikan anak?nak amik sume skali..aku x mampu plak...dan yg paling aku riso kan skarang hutang aku ngan PTPTN..klu aku mati,x kan nak suh waris aku tanggung kot kan..tp aku rase cam time sign agreement ngan PTPTN dulu,die kate klu kite mati..hutang tuh kire burn kan?xdela penjamin kite or waris kite ngan kene bayar...btul tak?ke aku silap info...

2 comments:

srikandi said...

ye ke, family kite xyah byar??...aku macam penah dgar (sdapkan ati sndri & ko)tp tetibe mcm xpenah dgar plak...heheh

moonchild said...

hampeh la statement ko...mengkonfiuskan aku lagi jer..

teruterubozu...any info?

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner