Thursday, June 17, 2010

ketidakadilan yg melampau....

ini sume tak adil...x kesian ke korang kt aku yg punye anak kecil nih...aku rs minggu ni direct aku lek mlm ari2..mane nk kejar xtvt 5S sbb odit persijilan tuh ari nih(klu x berjaya dpt sijil sure kene maki ngan ss)...

mane nak kejar progress k.i.k tuh yg akan bertanding ari isnin nih(klu x menang kne bambu ngan do)...

mane nak wat report n surat jwpn ke bpa sbb aduan memanjang dr client yg x reti bahasa(klu x anta kang kne jawab ngan sprm)...

And now u force me to be penyelia banci ngan ganjaran rm250...cover 4 jengka yg keluasannye membuatkan aku rase nk pengsan + aku x reti kawasan2 tersebut....force sume ado jadi penyelia smata2 x yakin bdk2 yg baru grad leh jd penyelia...adil ker? aku rase bdk2 yg grad degree skrg sume plg muda pun umo 23 tahun..stakat beza 3 tahun dr aku xleh jd penyelia?diorg tuh tgh dok cari keje tetap.so smentara nk dpt tu pe slh bg diorg peluang jadi penyelia banci..isi masa lapang diorg ngan ganjaran rm60 shari (jauh lebih tinggi dr ganjaran tuk aku)...nih tidak...nak juga kitorang yg buat sume mende..dah la x leh usik ofis hour...means aku kne settle kn keje banci tuk after 5pm...nak report sume sure smpai lewat mlm lagi...dan malangnye banciaan tuh selama 2 bulan iaitu hingga ujg ogos/dekat raye sgt dah...aku rase sgt tensen....

benci...benci..benci....sian kt baby aku....sian jugak kt hubby aku yg dah mule nmpk cam Mr mama...

notakaki: smalam pengasuh aku cuti emergency xleh jaga baby aku n u know what?hubby aku yg cuti tuk jage baby...aku sbagai ibu? cuti kne beku sbab all this rubbish things!!!

DI MANA KEADILAN ITU?

4 comments:

moonchild said...

dan semalam sharian baby aku x tgk muke ibunye nih...pepagi time aku kuar tuh,die tgh tido lg..x smpai aku nk kejut,so aku gi la keje tanpa main2 ngan die....mlm tadi aku lek,tgk2 die dah tido...and skali lagi aku x smpai ati nk kejut...aku cium die skit jer utk mgubat rindu....

Alhamdulillah pagi nih die bangun awal..dapat la aku main2 n cium die puas2...lega rasenye...

srikandi said...

weh kesiannye ko. aku amat bersimpati. aku bru abis kursus nih, xtau nak komen ape kat ko tapi diorang mmg tak adil..haish, bengkek aku membaca entry ko tu.

note:nsib baik baby hariz tu baby yg baik. ala tomey2.

teruTERUbozu said...

siannye....
ape hal la...depa duk buat mcm tu...kuang ajar btol...tu namanye membuli pekerja!
sabar...sabar....

moonchild said...

tu la...ini lah yg dikatakan SYMP yg sbenar....rase nk nagis pn de..nk bersara pn de...

srikandi kn best klu ko de biz...jd bos...amik aku jd c0-partner ko...br la org len x buli aku...

teru2bozu...begini la nasib keje gomen..sape kate keje gomen senang?gaji ciput...keje byk...smata2 tuk merealisasikan konsep 1Malaysia...rakyat didahulukan pencapaian diutamakan...sbagai pekerja gomen,hak kami sbagai rakyat telah dilupakan...huhuhu

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner