Tuesday, June 8, 2010

REPLY tuk n3 No More Emo sbb xleh komen kat page srikandi

No more Emo!
Kita lupakan semua kisah2 yang emotional di belakang. Lagi pun kan dah berazam nak ciptakan sedikit ruang. No more Emo ok!


Okeh, ptg semalam (actually ptg ahad, sbb aku upload lmbat citer ni) ada sinar bahagia dtg dlm hidup aku sbb “dia” antara orang yang aku rindu giler datang melawat aku kat Putrajaya...huhu...bawak baby Haris yang comel tu...


psst...teruTERUbozu, baby Haris tengok aku tak berkelip so aku assume die tak penah tengok org mcm Auntie Are die yang jelita lagi bijaksana ni kot...ahaks!


Actually Moonchild datang petang Ahad tu, yg paling best datang jumpe aku (katenye g kenduri kat Pahang then saje jalan2 kat Putrajaya...(pergh, jalan2 tu..giler jauh..huahaha)...aku gembira tak terkata. Dah la hari jumaat tu CTM dtg menghiburkan aku. pastu tghari ahad plak aku g kenduri kawen kwn deg. aku (classmate kawen classmate:percintaan sejati diorg bertahan tu..huhu). Aku rasa mcm minggu lepas adalah mgu reunion tak formal vs Jejak Kasih...huahaha...giler best.


Oh ya! ko plak teruTERUbozu, bila nak dtg jenguk aku?? konon akhir Mei..citt podaah. Ni dah masuk Jun. Kalau dah masuk Julai ko tak dtg2 lagi mmg Versus ko aku jual kat orang lain...lalalalalalaala (aku mmg kejam!)


**********************************************


owh..bile aku blogwalking kat umah ko yg dh bersawang tu, aku baru terperasan sesuatu kat komen entri ko:


teruTERUbozu said...
moonchild, kasi scan la pic tu...then upload..syg dowh....aku takde...=(
bangunan mat sapak mmg ada lagi...tp tuannye dah bertukar....heehhe....kat jengka dah ada KFC...
n,1 one thing,aku stuju je yg psl 10th anniversary tu...nnt kite rancang btol2..2 years to-go...
moonchild said...
owh...aku ingat die wariskan ke anak die...huhu
nti aku jumpe scanner aku scan ek..hikhik
yep...2 years more...ko & srikandi stat la saving ek..sbab korang sponsor aku nti kan....ko sponsor mkn...srikandi sponsor hotel..hehe..korangkan sayang aku kan....




paling tak boleh blah bile aku bace komen Moonchild…Nah sini aku plak komen:


1. aku pun ingat mat sapak turunkan kat anak die..die dah bankrap eh?


2. aku nk jugak gmbr yg dah scan tu nanti ek moonchild


3. aku setuju cukup 10 tahun kite wat reunion.


dan
4. APA?? aku kene stat saving utk sponsor hotel ko…(apakah ini satu penderaan akaun aku secara terang-terangan)
*kalo aku dh byar kan hotel utk ko aku plak tido mane? duit dah abis byar utk ko..


note: teru (name manja), adakah ko sokong dgn usul moonchild ini…aku tak percaya semua ini…hahaha

*****************************************************************************************************************

aku komen kt sini ek srikandi syg..spe suh page ko ngada2 sgt sabotaj aku arini...

1) sronok kn dapat jumpe aku..al maklum la kedatangan aku mmg senantiase dinanti2kan...hikhik...actually aku pun sgt sronok dpt jumpe ko ptg tu wlupun aku sgt penat keesokan arinye..sbb still kne msk keje kul 8pg..tp sygkan kite dpt jumpe jap jer...sbb aku smpai pun dh lewat ptg...and thanx again 4 ur gift utk my lil boy...

*teru(ikut name manja yg are bg)...ko sorang jer yg lum lg tgk anak aku scara live tau...padahal ko dekat jer ngan aku nih...so sblum lawat are, baik ko lawat aku nih dulu...hehe

2) sal anniversary tuh plak...dont worry my dear..pas ko sponsor hotel tuk aku n then klu ko x cukup duit time tuh tuk sewa hotel tuk diri sendiri,ko leh jer tumpang bilik aku nanti....kuang..kuang...kuang...(sure ko bengkek jer bc statement nih kan)

3)dan untuk makluman teru mmg sgt stuju ngan cadangan aku tuh...sbab tuh die diam jer...die malu nak mengaku...almaklum la org dulu2 kate diam tandanya setuju kan teru kan...hehe...


notakaki: 1) name ensemboy aku HARIZ HILMY ek..bukan haris....huhu...
2) reunion kat ne best?sunway lagoon?pulau tioman?paris?

******************************************************************************************************************




8 comments:

srikandi said...

sori baby hariz...ala tomey3!

aku mane ade sabotaj ko..kehkeh..tp statement ko itu mmg sangat 'membengkekkan' aku.ceh, ade ke patut suh aku 'tumpang' bilik die.(dah la aku bayar)

teru:kot ye pun aku buat pendakwaan ke atas ko utk SS tp ko jgn le gune ‘Plead the Fifth’ kat sini. Berani ko bersetuju dgn usul moonchild tu..
*ceh, duk dekat pun x g melawat lg. ptut la aku yg jauh ni pun still x sampai2.

note: sunway lagoon - aku x nak.
tioman - emm entah
paris - yg ni aku setuju (fully sponsored by moonchild..huahaha)

srikandi said...

Oh aku lupe nak bagitau, hari yg ko dtg lawat aku tu, susan kim salam kat ko.
;-D

moonchild said...

hehe....dah klu sume usul tuh ko x stuju...ko kne la bg cdgn br.."ne leh asyik object idea org tp idea sndiri tanak bg.klu agak2 xde idea bernas tuk dicadangkan,ikut jer la pe cdgn org len"...huhu...

**statement aku dlm meeting pg nih...hampeh x?

wksalam...dh btul kn ke info kwsp yg ko salah bg kt susan tuh?

srikandi said...

eh..aku lupe plak aku dah bagitau die ke belum. rasa mcm dah kot..huhu..

note: ko bleh la ckap mcm tu dlm meeting sbb w/pun jwtan kite same tp kat state ko dah dikire bos besar. cube dtg cni tgok...huahahah..aku nk bersara awal!!!

moonchild said...

aku paham situasi ko..kire ko mmg sepenuhnye SYMP kan...hikhik..aku skarang dh smakin garang..sbb bile aku baik sgt diorg mengada2 sgt..mentang2 diorg tua & aku masih muda n cantik..hehe...

tp kan utk makluman ko,aku rase hati aku dah x sekering dulu kot...sbab kat sini bile dah sound org,tetibe jer aku kan rase bersalah selama berhari2...dulu xde pun perasaan seperti itu...

teruTERUbozu said...

aku komen kat sini tuk 2 entry sekaligus...kire aci la tu eik....dari takde langsung...

aku mmg jeles sbb srikandi dah dpt jupe ngan baby hariz...bkn nye aku sgaja xmau pegi...korang tak tau mcm mn keje ngan kontraktor SWASTA...keje 6day/week...cuti jumaat pun kekadang tak mcm cuti....aku mmg rasa TERANIAYA...huhuuhuhuh

aku tak brp stuju dgn usul moonchild tu...tp kalau takde usul lain yg lagi bernas,aku ikut je lah...[cost tuk mkn minum lagi murah dari cost hotel kan?kehkehkeh]

moonchild:ko dah berhati basah ke skrg?maybe aura 'kebaikan' aku dah tersebar kat ko kut...hahahahahah
srikandi:sori la...lama tak bg komen kat blog ko...++ psl kes YM kelmarin tu...aku tau ko rindukan aku....ahakkksssss

moonchild said...

bagus teru...cdgn aku mmg yg paling bernas skali...hehe....so srikandi,no more objection(coz aku menang majoriti ala palimen)hahaha....

*mungkin gak kot hati akun dah agak basah skrg...and fyi....i dont like it...huhhu

srikandi said...

unfair!!
aku tak mo support sape2..huahahah

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner