Thursday, January 13, 2011

aku di blacklist kan...

owh...tidak!!!!! sukar untuk aku mempercayainye...tapi itulah kenyataan yg tidak dapat disangkal lagi...

kenape aku di blacklist kan? ape yg di blacklist kan?

alasan diorang sebab aku peminjam yg ingkar..chewah alasan tuh.

tak baik weh tuduh aku camtu...aku bukan ingkar..cume aku belum punye kemampuan untuk berbuat demikian..
kan aku dah cakap dulu..pastu aku dapat jawatan tetap, aku bayo la smula..leh sabar skit tak..lgpun, kan kesabaran korang tuh aku bayar..3% setahun..smata2 tuk suruh korang bersabar..cube contohi aku nih, pinjam 15k + 12 K = 27k jer..tapi korang suruh aku bayar stakat semalam = 32k..banyak beza amount tuh tapi aku SABAR jer..mengenangkan jase korang menyara aku dulu...tapi jangan la korang zalim sangat sampai blacklist kan name aku...aku baru jer berangan2 nk melancong ke vietnam taun nih.mujur en syed yg rajin skit gi check aritu, maka baru aku tau yg aku telah diblacklistkan...bayangkan kalau aku dah angkut beg2 sume, tetibe sampai kt airport korang block aku..mahu nangis aku time tuh..tak patut sungguh...zalim..zalim...
dah lar korang mungkir janji..dulu kate sape dapat 1st class,leh convert jd biasiswa..tapi bile aku apply korang reject plak..kecik ati aku tau..suka suki jer mempermain2kan perasaan aku nih...
TAPI...
yela..yelah...korang menang...salah aku..tak reti2 nk bayar utang....nanti aku bayar semula sume duit2 tuh..tapi ansur2 lar ek...korang clearkan dulu name aku boleh? hikhikhik...
*nampaknyer terpakse la aku lupekan niat utk ke vietnam tuh dulu...WHUAAAAAAAAAAAAAA.........

6 comments:

srikandi said...

erkkk....aritu aku check nama aku masih okey. dan belum blacklist...
apakah????

moonchild said...

maybe ko x kena kot..sbab ko kn penah byr dulu...aku mane penah byr lg..huhu

Jamie said...

dsyat nor ko xpnh byr...mmg ptut la kn blcklist...cpt2 byo...hehe

teruTERUbozu said...

siannye...sabo...g ko weh....srikandi penah bayo brp dah?aku pun blum penah byr pape....huhuhuhu...

p/s:camne mau cek bendalah tuh weh?

srikandi said...

cik teru aku bayar tetiap bulan okeh..hahahah

moonchild said...

jamie:aku bukan tanak byr..tp diorg yg janji dulu nk bg tukar jd biasiswa..last2 x bg plak..aku mogok la..hehe

teru:ko tak penah bayar gak eh..baik check name ko kt web ptptn pun de...

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner