Sunday, January 23, 2011

anak saye sakit...:-(

mood minggu nih memang teruk sgt...

ari isnin ptg...tetibe pengasuh kol bgtau yg hariz muntah2 teruk....bergegas aku dan alim gi umah pengasuh n bawak gi klinik sulaiman....doc bg ubat muntah n kembong perut...

sgt2 susah okeh nk bg hariz nih makan ubat..jenoh aku bersilat ngan die..huhu....

namun keadaan still x berubah...die masih muntah2...and pastu stat cirit2 palk....maka bercuti la kami selasa lalu..menjaga anak manje kami ngan penuh kesabaran...tapi....tahap kesabaran aku tak tinggi mane...huhu...

sayu ati aku bile anak kecil ini merengek2 mintak susu die...dan bile aku bagi, pasti nye pas nyusu die akan muntahkan sumenye smula...hubby dah stat bebel aku sbb degil...apakan daye..tak sanggup aku tgk die lemah tidak bermaya jer...tetibe jer die jadi pasif sgt...aku tau die tak larat dan sgt2 lapar...sbb tu aku bg gak susu...tp bile die muntah,aku rase bersalah pak...bad mommy rite?

ari rabu,aku kene stat keje...anta die ke umah pengasuh..sian die...tak dpt dh nk merap ngan aku..tp alhamdulillah die mnunjukkan tanda2 nk pulih..(kurang skit dh muntah2 n cirit)...hubby kene gi kusus lak kt kuantan...aku tabahkan hati jer...

tp again petang khamis,pengasuh kol kate hariz dh lembik sgt...bygkn bile die cirit tuh,yg kuar hanye air jer...kaler pun dh takde...menandakan perut die smemangnye dh kosong tp sakit still ade lagik...aku pun bawak die ke klinik lain plak...amik ubat lain tp fungsi nye same...huhu...

jumaat..namapk cam die dh smakin ok...selera makan pun dh de skit2....tapi ari sabtu stat smula cirit2 yg berpanjangan...owh...aku sgt2 penat okeh...kesabaran pun mmg dh tak bape nk ade...maka kerap jugak lar aku marah2 anak manja aku nih..(bad mommy again)...

sian si kecil itu...menangis2 die menahan rase sakit perut dan kecik ati kerana acap kali die marahi....jahatkan aku nih?

dan arini die masih cirit dan muntah2....aku berazam utk tidak marah2 die arini...akan aku cube layan kerenahnye dengan penuh sabar...smoga kesabaran itu terus menjadi milik aku....amin...

*aku marahkan diri sendiri sbab tak dapat nak menghilangkan kesakitan itu dari die...:-(

** badan aku penat...otak aku jugak penat......

3 comments:

srikandi said...

baby sakit apa nih..
sian baby hariz
bih hug n kisses for him.

p/s:die paham rasanya mummy die sayang die even slalu marah2.
dont worry u're a good mummy!

teruTERUbozu said...

baby dah ok tak?
tumpang simpati pada kamu semua...
cuba tnya mommy2 lain n mtk tips...
kami yg takde baby lagi,takde tips nk bagi....

hope baby makin sihat...n aktif again...
sabar...=)

moonchild said...

srikandi: dont know...doc just ckp maybe kembung..maybe musim...so asyik bg ubat yg same..stress aku...alhamdulillah,skrang dah okeh...thanx dear..

teruterubozu: dh tanye merata2 n mcm2 cdgn...de kate tukar susu..aku tukar la.x jadik gak..ade kate beralih tahun mmg camtu..beralih bulan..dan macam2 lagik...
jawapannye..aku tak tahu and suddenly my ensemboy sembuh macamtu sahaja...amazing rite?hehe

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner