Thursday, July 14, 2011

tugas hakiki idaman aku

smalam aku bercuti..en hubby pun bercuti gak...kami bercuti gara-gara mahu ke putrajaya menghantar assignment book review aku tuh...

kuar seawal jam 7.00 pagi...kul 10 suda tiba di putrajaya...kebetulan time nk gi panjat bangunan JPA tuh,terserempak plak ngan fesi "kesayangan" kami sume time tiap kali kusus PTD..en khairul..of kos aku akan menegur die kan...walaupun die sgt garang cam singa( singa pun baik sikit dari die especially time exercise..hehe) tapi kitorang sume tahu die baik sebenarnye...punye semangat yg kuat bagi melatih kami sume yg manje mengada plus lembik2 nih supaya menjadi pegawai yg berkaliber lagi berkebolehan..kehkeh..so aku anggap sebagai langkah kanan dpt jumpe die di pagi time nk anto assinment tuh ( dgn harapan aku dpt markah penuh sbb dtg dr jauh smata2 tuk anta assignment..hehe) aku bukan tanak pos tapi aku tanak amik risiko.kang posmen tuh yg terhegeh2,aku gak yg kene surat tunjuk sebab..so baikla aku anta sendirik.puas ati...konon siap nk kerani kt JPA tuh cop terima yg aku dh anta kn.tp bile en khairul tu cakap,"bagi kat saye jer la..",laju jer aku hulurkan assignment tuh. xberani dh nk mintak2 cop terima...muahaha...tp aku percaya kt die...( padahal aku dok kol JPA pg nih,tanye dh dpt lum assigment aku tuh..muahaha..)

dan sejurus pas tuh, kami pun berjimba lar...gi sogo..tingat plak zaman dating2 dulu...maka kami pun layan lar karoke 5-6 lagu duk..siap bg hariz nyanyi gak skali..pastu bagi hariz men game 2-3 ketul....dan tiba la masa yg ditunggu2 iaitu...shopping time....hehe

puas ati membeli sakan..perut pun dh lapar...hariz pun dh nk hot...kami pun gerak la gi makan jap..then terus bertolak balik..smpi umah dalam kul5 gak...same jer cam ofis hour kan...masuk kul 7, balik kul 5...wah bahagianye klu xtvt smalam adalah tugas hakiki aku...hehe

last but not least, thanx hubby sbab sudi bwk sy gi anto assignment...really appreciate it n i love u so much..mmuahhhh


2 comments:

srikandi said...

oooo..dtg senyap2 je..
tak mention kat aku...sob..sob...

moonchild said...

aku de kol ella jap time smpi kt jpa tuh..pastu ella kate die bz..trus rase cam down.sbab tu tanak kol ko plak sbab nti kalau ko pun jawab ko bz,sure aku bertambah2 down....

maklum la aku kn dtg time ofis.pastu org putrajaya mane leh kuar minum pagi...so, that's why i didn't tell u..(even en syed dok bising suh kol gak u agar tidak nyesal kelak..) tapi aku kan degil orgnye...dan skrg suda menyesal pun...

so sori dear...nextime eh...

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner