Thursday, August 4, 2011

KERJAYA AKU

Kerjaya aku:

Alhamdulillah..setelah berusaha keras zmn belajar dulu, kini aku dah pun ade kerjaya tetap...kerjaya idaman ati plak tuh.chop bukan cita-cita aku..cita-cita aku dulu asyik la berubah2..jap nk jadik doc..jap nk jadik broker...asal org kate gaji byk jer,maka itu la cita-cita aku..hikhik...PTD nih aku tau wujud pun mase dh dekat nk abis degree dulu...tu pun sbb abg srikandi dpt keje tuh..check2 dlm tenet,walamak PTD adalah skim paling tinggi dlm gomen..trus itula kerjaya idaman aku...dlm ati niat,keje gomen senang,gaji byk..bagus nih.harus cuba sampai berjaya...(niat jahat kn..huhu) dan alhamdulillah...rezeki anak aku...aku akhirnye diterima jadi PTD wlupun ngelat...aku gi exam sekali..(jase en.hubby)..pastu kene gi PAC (aku x gi...muahaha) dan dipanggil interview ms preggy 4 bln...(juge jasa en.hubby)....time kandungan mencecah 8 bln, dpt surat tawaran n kursus pengenalan 1 week di INTURA..(juge jasa en hubby)..trus dpt tau posting di PHG,wajib lapor diri esoknye juge..maka dr kedah ke phg, singgah ipoh jap amik baju sume...dan ke pahang la kami...(tuk kesekian kalinye jase en hubby).

dan kini aku pahang...tgh gedik merayu2 nak lek Perak...sure kena bambu ngan org JPA..takpe.demi keluarga,aku sanggup..harap2 org JPA paham la keadaan aku nih...huhu

dan skrang juge aku realize..dulu mungkin keje gomen senang..sekarang bile aku sendiri dh dok dlm nih, OMG...byk kene kerenah harus dilayan..'rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan' adalah ayat maut buat kakitangan gomen nih...tapi harus ikhlas kan hati,jalankan tanggungjwb dengan penuh tekun...bersyukur kerana ada jugak keje...zmn ler nih kan payah dapat keje.jadi aku wajib hargai sume yang aku de sekarang...smoga aku jadi pekerja yang cemerlang. Amin.


* credit to abang yg sentiasa menyokong baby selama nih.

3 comments:

srikandi said...

"dan skrang juge aku realize..dulu mungkin keje gomen senang..sekarang bile aku sendiri dh dok dlm nih, OMG...byk kene kerenah harus dilayan..'rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan'"

~statement tu sgt betul =)

teruTERUbozu said...

aku tak tau either dat statement so true or not...
sbb aku tak experience lagi dat situation...huhuhuuhhu
pokok pangkalnye,mn2 pun ada cabaran masing2...
tak de keje yg senang in dis world babe....=)
face it strongly!

MOONCHILDLIFE said...

srikandi: tau xpe...hehe

teruterubozu:hrmm...tul la die.keje pe pun sume susah...kene jadik bos kat company sendiri ler camni...hehe

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner