Sunday, August 7, 2011

sbab musabab aku mem'private'kan blog aku

actually...aku mmg x suke nak wat begitu..tapi disebabkan rase sakit ati aku nih tak dpt dibendung lagik,so private kan...puas ati...nak tau nape aku sakit ati?

ade sorang mangkuk ayun nih, terlebih rajin jadik silent reader aku....ok la kan die nak jadi reader aku..yang tak okeh nye adalah bile die tulis kat blog die bahawasanya niat aku menulis di blog adalah utk menunjuk2 kat die dan wat die jeles...pelik kan?

bende2 yang tulis kat blog actually takde kaitan lgsg ngan die....kalau mende aku tulih adalah tentang kegembiraan/kejayaan/kebahagian, niat aku cume mahu berkongsi kegembiraan itu dgn kwn2 aku saje...dan kalau aku tulis tentang kesedihan/kesakitan/kekalahan/kekecewaan, niat aku juge cume mahu kongsikan perasaan itu semata2 mahu melegakan hati aku sendiri...utk dptkan sedikit kata2 nasihat/dorongan dari kwn2 aku yg sudi mendengar luahan aku.....

DAN aku tak penah pakse atau suruh sesape pun bace blog aku..itu kan cam diari harian kite jer...kalau tak suke, tak yah bace...aneh sungguh manusia kini...asyik lar berdengki dgn kehidupan org lain...aku tak pernah niat utk berlagak / berlako okeh...

nasihat aku tuk si mangkuk ayun....hidup kite nih umpama roda..kadang kite di atas,dan kadang kite di bawah..setiap org de takdirnye sendiri yang dah tertulih...kalau arini ko berniat utk ketawa melihat kejatuhan aku, tak mustahil satu ari nanti akan ade org lain yang juga akan bersorak melihat kejatuhan ko...biar la aku mengalah sekarang..kerana aku suda pun berubah..sejak usia semakin meningkat nih, aku lebih banyak berfikir sebelum meluahkan kate-kate...seb be la ko kaco aku time aku dah insaf nih, kalau ko kaco aku time aku mude remaja dulu, memang siap la ko..dan actually ko yang bukan lawanku....

dan kini...aku private kan blog aku semata-mata tanak ko baca blog aku dan tahu tentang perkembangan hidup aku....puas ati aku...dan ini bukti yer ape saje yang aku tulis kat blog aku adalah tak de kaitan langsung dengan ko...nih lar satu-satu nye entry khas utk ko..tapi ko tak dapat bace pun kan...padan muke ko...muahahaahha......

4 comments:

srikandi said...

alkisah...sape lah yg busybody sgt tu...
xpe ignore je org tu,die tak penting pun dlm life ko...
chayok!!!

MOONCHILDLIFE said...

tu la pasai...really hope dpt nyahkan die dr life aku..huhu

Jamie said...

ade jugak kn manusie cmgitu...lantak kite la kn nak cite ape dlm blog kite...bc xpe..tpi xmintk pun nk rs xpuas ati ke ape kn..isk2..

Anonymous said...

hati2 bile berbicara...jgn sampai hentam org sesuka ati...nanti kena kt batang idung sendiri...

::sekadar nasihat yg x seberapa :)::

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner