Friday, April 20, 2012

hepi hour...:-)

hehe...tadi cite pasal yang tak best kan..lupa plak nak cite part yang best time pregnant kali ni...
betul lar pregnant kali nih cabaran nyer lebih besar berbanding zaman preggy si Hariz dulu.,
hariz dulu memang check up ikut schedule jer n sumenye ok jer till la time bersalin.
time bersalin jer kepala die parking senget skit dari kotak parking sepatutnye menyebabkan 
me tak terdaya keluarkan die secara normal..perlukan bantuan vacuum gitu..hehe

baby kecik kali nih, walaupun pelbagai cabaran tapi dia kelihatan sangat aktif...gerak dengan kerap dan kuat sepanjang hari...hari dulu, 5 month, baru me rase pergerakan die..but baby kecik nih, since dari 3 month lebih dah boleh rase dan sekarang sangat la kuat die bermain-main kat dalam tuh...
sangat comei bila si abang ( hariz ler tuh ) dok nak menyempit jugak atas riba aku dalam kete. jadi si adik dalam perut akan cuba sedaya upaya menendang-nendang abang die dari dalam...seolah2 bagi amaran jangan kacau tempat die...hehe...comei okeh....aku dengan en.syed slalu gelak bile kejadian tuh berlaku...:-)

hariz si abang yang smakin manja sekarang nih...tapi well behave..alhamdulillah...
walaupun manja tapi since die dah paham kita cakap, mudah lar jugak die mengikut arahan..
kekadang ade jugak die cam nak protes tapi tak lame..puji2 skit cakap die good boy sume, nanti die ok lar..:-)

dan aku perasan sangat yang hariz banyak mengikut ayah die berbanding aku..maybe pada die ayah dia adalah idola die..so everything yang ayah die buat, die cuba buat jugak.apa yang ayah die minat, itu lar yang die minat jugak....jadi aku doakan en.syed akan berkelakuan baik-baik sepanjang masa supaya yang baik-baik sajer akan diikuti oleh hariz...
cemburu? tak lar...dulu aku pun penah jadi idola ape....sampai skarang aku dok jadi idola si Emilynn ( anak kaklong yang bongsu) hehe...sampai kaklong pun stress kekadang..haha

so overall, aku bersyukur dengan apa yang aku miliki sekarang..moga dipermudahkan segalanya..amin



1 comments:

lynn kamarul said...

alhamdulillah.. suka baca entri ni. sweet.. hehe akak doakan nor dipermudahkan utk kelahiran kedua ni kelak.. tak sabar nk tgk muka bby

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner