Tuesday, January 17, 2012

the difference and the similarity ( part 1 )

hehe...first, aku bersyukur sgt2 kepada Yang Maha Esa atas rezeki ini..suda semestinye kami sekeluarga sgt2 hepi dengan berita ini..cume tak sangka it has been 8 week 6 day dah...hehe..ingat baru 2 week or 3 week jer....

smalam, baru la secara official nye aku wat test kt klinik n wat buku pink tu trus...smalam juga press conference dibuat...chewahh..suda la..ingat ko retis ker?hahaha

keadaan aku mengandung kali nih agak berbeza dari zaman mengandungkan hariz dulu....kenape?ntah la..lain anak lain ragamnye kan..so stat dari dlm perut lagi rupenye, memasing dah tunjuk perangai memasing..huhu...so entry kali nih version early pregnancy ek..sbb tu baru part 1..hahaha...so antara perbezaannye:

1) dulu : aku tiada tanda-tanda ketara..biase n steady jer...sume en.syed yang demam panas yg teruk
    skrg : aku ade mcm2 sakit..jap sakit pale..jap sakit perut..jap sakit pinggang..jap sakit kaki....en.syed plak
             steady n rilek jer...

2) dulu: aku x suke lar sgt bab jeruk2 n asam2 nih...aku suke seafood...oh i love seafood so much!en.syed yg
            makan jeruk doplohpatjam..hhuuhu
    skrg: aku sgt kemaruk jeruk n asam2..say no to seafood..haha...en.syed?tanak kalahnyer..berebut jeruk
            ngan aku...hehe    

3) dulu: aku loya pun versi manja-manja jer gitu...time gosok gg pepagi..time lalu lat kedai mkn..tu jer
    skrg: memanjang jer aku rase loya.. xbenti lgsg..sume jenis bau-bauan wat aku nak muntah...smpi kekdg
            bau en.syed pun aku rase kurang menyenangkan...huhu..sian die...:-(

4) dulu: badan aku ranping siot..dah cecah 5 bulan pun leh pakai kebaya lagi...hehe
    skrg: eh,br dua bulan tapi aku dah x leh cangkuk kan kain baju kurung...:-p

5) dulu: walaupun tahap meloya kau tak teruk tapi aku xde selra makan..so smpi ke mlm pun klu aku x mkn,
            no hal..aku idup jer lagi...
    skrg: walaupun loya doplohpatjam, tapi perut aku memanjang jer rase lapar...lapar yg sgt2 plak tuh.cam
            stahun x mkn...huhu....


itu yang bezanyer ek..yang same nak tau ape?

1) aku x suke makan nasi....x suke makan ayam....( adoiyaiii...truk lar nti klu anak aku yg sorang lagi nih
    mewarisi perangai hariz yg sangat-sangat susah nak suh makan nasi skrang nih...huhu..stress tau bile anak
    tanak makan nasi..takut sgt die tak cukup zat...huhu)

2) kekurangan tenaga...pagi aku bersemangat giler..masuk tengahari dah slow skit...smpi kul 5, aku berdiri 
    pun dah tak larat...dulu dok dekat ngan kaklong, leh lar ngada-ngada....skarang? sob...sob....sob...

3) ari2 mencari something yang berasaskan sup..berkuah n panas....dulu bihun sup polis tuh lar tempat aku 
    bermanja ari-ari...hehe...skrang mee sup makcik kat pasar tu plak jadi feveret aku...hehe


dah..tu jer lar untuk kali nih...last but not least, smoga sumenye baik-baik sajer...amin....

5 comments:

Faiz said...

Congrats!! Semoga lancar semuanya. :D

~farah~ said...

wahhh..congrats kak nor! nk dpt baby girl plak kot suka mkn jeruk :P
btw, here's my new blog link :
http://myextralovelylife.blogspot.com/

Moonchild said...

faiz: tenkiu...hope so..amin

farah: hikhik..mmg tingin dpt baby girl pulak...:-)

.: mama lynn :. said...

tahniah nor. nak ada adik da hariz eh... huhu.. akak happy to hear dat.... jaga kesihatan tau

+ GEE + said...

dear....congrate...baru sempat jenguk2 blog awak ni...

take care dear :)

 

MOONCHILDLIFE. Design By: SkinCorner